Arş.Gör.

busranurbekman@sakarya.edu.tr

Sosyal Hesaplar

Hakkında

Lisans derecesini İstanbul Şehir Üniversitesi Tarih Bölümünde, yüksek lisans derecesini aynı üniversitenin Şehir Çalışmaları programında “XIX. Yüzyılın Dönüşen İstanbul’unda Mahalleler, Kollar ve Belediyeler: Bir Envanter ve Haritalama Çalışması” başlıklı teziyle aldı. Yüksek lisans eğitimi boyunca  İstanbul Şehir Üniversitesi Şehir Araştırmaları Merkezi’nin yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği projelerde araştırma asistanı olarak görev yaptı. Erken modern Osmanlı şehir tarihi, dijital beşeri bilimler ve Osmanlı mahalleleri üzerine yoğunlaşan Bekman, doktora tezi kapmasında dijital beşeri bilimler yöntemleriyle 18. yüzyıl suriçi İstanbul mahalleleri üzerine çalışmaktadır. Halen Marmara Üniversitesi Yeniçağ Tarihi doktora programında eğitimini sürdürmekte ve Digital Ottoman Studies Platformu'nda editör olarak görev almaktadır.
Tez Danışmanı: Doç. Dr. Yunus Uğur

Uzmanlık Alanları

Öğrenim Bilgileri

Derece Üniversite Bölüm / Program Mezuniyet Yılı